regina elisabeta la saptamana modei londraRegina Elisabeta a II-a a mers pentru prima oara la Saptamana Modei de la Londra
Pentru prima oara in cei 65 de ani de domnie, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a mers la Saptamana Modei de la Londra. Monarhul britanic a asistat la prezentarea de moda a designerului Richard Quinn.

 Elisabeta a II-a, in varsta de 91 de ani, a stat in primul rand, alaturi de editorul sef al revistei Vogue, Anna Wintour. Imbracata intr-un compleu format din rochie si jacheta bleu deschis, culoarea oului de rata, regina a parut surprinsa de unele tinute din colectia lui Quinn, combinatii de piese fluide cu motive in culori vii si casti de biciclist si rochii din piele purtate cu ciorapi plasa.

La sfarsitul spectacolului, Regina i-a inmanat designerului Richard Quinn premiul "Regina Elisabeta a II-a" pentru design britanic, intr-o ceremonie organizata de Angela Kelly, croitoreasa regala si Consiliul Britanic de Moda.

"Ca un tribut adus industriei si o mostenire pe care o las tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea modei britanice, vreau sa prezint acest premiu dedicat unui nou si tanar talent", a spus regina.

Monarhul britanic a spus ca premiul este o recunoastere a reputatiei de "creatii remarcabile" din industria britanica de moda.

Dupa prezentare, designerul a declarat ca experienta a parut putin "suprarealista", dar invitatul sau a avut un impact asupra colectiei prezentate. "Cred cu tarie ca regina reprezinta o imagine a modei", a declarat acesta.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head