softwareLondra a platit 600.000 de lire sterline pentru un software care poate bloca orice continut jihadist de Net
Guvernul britanic a anuntat, marti, ca a lansat un software care poate detecta si bloca orice continut jihadist de pe Internet. Executivul de la Londra a platit 600.000 de lire sterline pentru crearea softului.

 

Compania ASI Data Science sustine ca programul este capabil sa detecteze 94% din continutul online publicat de Statul Islamic, avand o acuratete de 99,995%. Orice continut de care softul nu este sigur va fi marcat pentru a fi luata o decizie de catre o persoana, informeaza BBC.

Amber Rudd, ministrul de Interne britanic, a declarat ca este posibil ca softul sa fie obligatoriu pentru companiile din IT.

"Este un exemplu foarte convingator al faptului ca poti avea informatiile necesare pentru a te asigura ca acest tip de material nu ajunge online de la bun inceput", a spus ea. "Tehnologia exista. Exista softuri care fac exact ce ne dorim si noi. Pentru companiile mici, ar putea fi ideal", a spus Rudd.

Jurnalistii britanici au fost informati despre felul in care functioneaza softul, insa li s-a cerut sa nu divulge metodologia exacta. Pe scurt, este vorba de un algoritm care detecteaza caracteristicile discursurilor Statului Islamic.

Gigantii Facebook si Google investesc masiv pentru a rezolva aceasta problema, dar acest soft a fost conceput pentru companiile mici care ar putea fi la un moment dat chiar obligate sa il foloseasca.

"Daca va fi nevoie, vom face legile necesare. Dar raman convinsa ca cea mai buna cale pentru a schimba lucrurile si pentru a avea cele mai bune rezultate este sa avem un forum, asa cum avem acum", a mai precizat Rudd.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head