brexit puzzle mediafaxDezbaterea privind acordul de Brexit a fost programata pentru luna noiembrie in Parlamentul britanic
Guvernul britanic a anuntat joi ca legislatia de Brexit va fi dezbatuta in Parlament la 14 si 15 noiembrie, o etapa considerata drept cea mai dificila pentru mandatul premierului Theresa May, relateaza site-ul agentiei Reuters.

 

Legea necesara inceperii procesului de inlocuire a legislatiei Uniunii Europene cu cea britanica este un punct-cheie al planurilor pentru Brexit.
Guvernul spera ca noua legislatie sa contribuie la o tranzitie usoara privind iesirea Marii Britanii din UE, intr-un context in care Partidul Conservator si-a pierdut majoritatea parlamentara la alegerile anticipate din luna iunie.

Proiectul initial a primit critici vehemente din partea parlamentarilor tuturor partidelor - inclusiv conservatorii -, intrucat ar acorda guvernului prea multe puteri pentru a schimba legile si nu garanteaza votul Parlamentului asupra conditiilor de Brexit.
Primele doua zile ale dezbaterilor, din cele opt programate, au fost anuntate de catre liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom.

"Aproape 400 de amendamente au fost puse pe masa si le analizam cu cea mai mare seriozitate. Abia asteptam sa continuam dezbaterea in Parlament pentru a ne asigura ca vom obtine un statut functional in ziua iesirii din UE", a spus un purtator de cuvant al departamentului pentru Brexit.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head