t.may premierDemersuri in parlamentul britanic pentru destituirea Theresei May
Grant Shapps, fost presedinte al Partidului Conservator din Marea Britanie, a declarat ca aproximativ 30 de parlamentari conservatori sustin inlaturarea Theresei May din functia de premier, in timp ce ministrul de Interne, Amber Rudd, a reiterat sprijinul pentru May.

 

Shapps, care a prezidat partidul intre 2012 si 2015, sustine ca doresc schimbarea Theresei May inclusiv cinci fosti ministri ai Cabinetului. El a precizat ca nu este clar daca exista suficient sprijin pentru aceasta mutare, relateaza Reuters.

Pentru a declansa o contestare formala a conducerii, 48 parlamentari conservatori trebuie sa semneze un document in acest sens, care ar fi trimis asa-zisei Comisii 1922.

Grant Shapps este de parere ca Theresa May ar trebui sa convoace alegeri pentru conducerea partidului, dupa rezultatele slabe de la parlamentare si esecul de a uni Cabinetul in jurul sau.
In schimb, Amber Rudd, ministrul de Interne, este increzatoare ca Theresa May va ramane premier si va indeplini obiectivele partidului. May a fost sustinuta public si de catre Damian Green, prim secretar de stat si vicepremier.

"Stiu ca ea este la fel de hotarata ca oricand sa-si continue slujba, o vede ca pe o datorie, va continua si va aduce succesul pentru acest guvern", a spus Green.

Potrivit unor membri ai Partidului Conservator, ramanerea Theresei May in functia de premier a depins pana acum de absenta unui succesor clar, care sa poata uni partidul in jurul demersului de Brexit, si de teama unor alegeri despre care multi conservatori cred ca l-ar aduce la putere pe liderul opozitiei laburiste, Jeremy Corbyn.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head