vize ukMarea Britanie ia in calcul reintroducerea vizelor pentru romani, bulgari si polonezi
David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a afirmat, joi, ca Marea Britanie va avea libertatea sa introduca vize pentru romani, polonezi sau bulgari, dupa despartirea de Blocul comunitar, relateaza Euractiv.com.

 

Declaratiile lui Davis au fost facute in cadrul unei conferinte de presa sustinuta alaturi de negociatorul sef al UE pentru Brexit, Michel Barnier. Cei doi au afirmat ca negocierile avanseaza, avand mai multa claritate dupa discursul Theresey May de saptamana trecuta.

Ministrul britanic pentru Brexit a fost intrebat daca Marea Britanie ia in calcul introducerea vizelor pentru cetatenii polonezi, romani sau bulgari si daca acest aspect reprezinta o tema a discutiilor pe marginea Brexit.
”Da, o vom face. Din moment ce nu vom mai fi membri ai Uniunii Europene, vom fi liberi sa ne stabilim politica privind migrantia asa cum credem de cuviinta. Asta nu inseamna ca cetatenii statelor UE nu vor putea veni sau munci in Marea Britanie, insa avem aceasta libertate”, a afirmat Davis.

Michel Barnier nu a dorit sa raspunda acestei intrebari, afirmand ca ea a fost adresata lui Davis.
Negociatorul sef al UE pentru Brexit a precizat ca va fi nevoie de timp pentru a fi inregistrate progrese in negocierile pentru Brexit.
"Exista o noua dinamica in negocierile pe tema iesirii Marii Britanii din UE, dar nu sunt suficiente progrese. Singurul mod in care sa se inregistreze suficiente progrese este ca toate angajamentele asumate in cadrul celor 28 de state membre sa fie respectate", a spus Barnier.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head