lupta impotriva brexitLiderul unui partid politic din UK a facut un apel pentru anularea demersurilor Brexit
Liderul Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie, Vince Cable, a facut un apel catre toate formatiunile politice pentru anularea demersurilor de iesire din Uniunea Europeana, relateaza site-ul agentiei Reuters.

 Liberal-democratii sunt al patrulea cel mai mare partid britanic, cu 12 reprezentanti in Parlamentul format din 650 de membri.

Vince Cable este un economist care a preluat conducerea formatiunii in luna iulie. Cable a fost ministru britanic pentru Afaceri in perioada 2010-2015, in cadrul guvernului de coalitie intre Partidul Conservator si Partidul Liberal Democrat.

"Vreau ca partidul nostru sa conduca lupta impotriva Brexit. In lumea reala, nu am experimentat inca impactul complet al iesirii din Europa. Dar ne-am facut o idee in legatura cu ce va urma prin scaderea valorii lirei sterline", a spus Cable.
Lira sterlina s-a devalorizat cu 20% in raport cu dolarul in perioada de dupa referendumul Brexit din iunie 2016. Intre timp, lira sterlina a recuperat jumatate dintre aceste pierderi, dar se afla in continuare cu 9% sub nivelul pre-Brexit.
Dealerii de schimb valutar nu sunt politicieni care vor sa puncteze pe tabela de marcaj, ei fac judecati la rece, dure si lipsite de sentimente. E destul de simplu, Marea Britanie dupa Brexit va fi mai saraca si mai slaba decat daca am fi decis sa ramanem in Europa", a mai spus Cable.

Liderul Partidului Liberal Democrat sustine ca guvernul britanic se bazeaza prea mult pe relatia cu Statele Unite pentru a-si ajusta economia dupa Brexit si l-a catalogat pe presedintele american Donald Trump drept o persoana "volatila, periculoasa si apologetul urii religioase si rasiale".
Vince Cable este de parere ca britanicii au un drept democratic de a participa la un al doilea referendum, de indata ce termenii finali ai acordului de Brexit vor deveni clari.
"La incheierea acestor negocieri de divort sinuoase, poporul britanic trebuie sa voteze asupra deznodamantului", a spus Cable.

Politicianul britanic se asteapta ca nemultumirea cu privire la Brexit sa creasca odata cu avansarea negocierilor si le-a cerut tuturor partidelor sa se uneasca pentru a se opune iesirii din UE.
"Trebuie sa lasam deoparte diferentele tribale si sa lucram impreuna pentru a pastra Piata Unica si Uniunea Vamala, esentiale pentru comert si locuri de munca", a precizat Cable.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head