fShare
10

arestari politie ukMinisterul britanic al Apararii anunta ca printre cei patru neo-nazisti arestati se numara si militari
Ministerul Apararii din Marea Britanie a anuntat ca printre cei patru membri ai gruparii neo-naziste National Action (Actiune Nationala), arestati marti sub banuiala ca intentionau sa comita atacuri teroriste, se numara si militari, relateaza AFP.

 

'Suntem in masura sa confirmam ca mai multi membri ai armatei au fost arestati de politie', a afirmat ministerul intr-un comunicat fara a preciza numarul acestora.
Ancheta, care abia este la inceput, a fost incredintata politiei, a afirmat ministerul.

Cei patru barbati banuiti ca intentionau sa comita atacuri teroriste pe teritoriul Marii Britanii apartin gruparii neo-naziste National Action (Actiune Nationala), care a fost interzisa in decembrie 2016 in virtutea legislatiei antiteroriste britanice. Cei patru suspecti au varste cuprinse intre 22 si 32 de ani, potrivit politiei, care nu le-a dezvaluit identitatea.

Ei locuiau in regiuni diferite din Marea Britanie: Birmingham, Powys (Țara Galilor), Ipswich si Northampton. Perchezitii au avut loc la domiciliile celor patru barbati.
In decembrie anul trecut, ministrul de interne Amber Rudd a calificat organizatia National Action drept 'rasista, antisemita si homofoba care incita la ura, glorifica violenta si promoveaza o ideologie dezgustatoare' si nu isi are locul in Marea Britanie.

Potrivit estimarilor initiativei antifasciste 'Hope Not Hate', in decembrie anul trecut National Action avea mai putin de 100 de membri.
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head