fShare
16

brexit ukLaburistii afirma ca nu pot vota legislatia privind retragerea Marii Britanii din UE pana cand ea nu va fi revizuita
Principala formatiune politica de opozitie din Marea Britanie - Partidul Laburist - a afirmat marti ca nu poate vota legislatia guvernului privind iesirea din Uniunea Europeana pana cand ea nu va fi revizuita, pentru a-i impiedica pe ministri sa preia atributii detinute in prezent de parlament, relateaza agentia Reuters.

 

Parlamentul va incepe joi dezbaterile asupra proiectului de lege privind retragerea tarii din UE, iar lunea viitoare va avea loc un vot ce va fi un test pentru capacitatea premierului Theresa May de a-si asigura majoritatea cu sprijinul unui mic partid din Irlanda de Nord, conform Agerpres.

''Partidul Laburist respecta decizia democratica privind parasirea Uniunii Europene... si sustine un Brexit ce pune pe primul plan locurile de munca, cu un acces total liber pe piata unica europeana'', a indicat Partidul Laburist intr-un comunicat. ''Dar, ca democrati, noi nu putem vota o lege care, nerevizuita, le-ar permite ministrilor guvernului sa-si atribuie puteri de la parlament pentru a slabi drepturile omului si a reduce protectia pentru consumatori si mediu'', se mai spune in comunicat.
Sursa:stiripesurse.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head