fShare
34

ceremonie londra mediafaxMii de londonezi s-au adunat la un priveghi pentru victimele atentatului de sambata
Mii de londonezi s-au adunat luni seara la un priveghi public pentru victimele atentatului de sambata, de la Podul Londrei, relateaza Reuters.

 

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a asigurat multimea de pe cheiul Tamisei ca teroristii nu vor avea succes.
"Am venit aici pentru ca sa simt solidaritatea si sa exprim ceva despre comuniune", a spus una din participante. "Orasul a reactionat incredibil. Dupa ce podul s-a redeschis azi-dimineata, oamenii pur si simplu si-au vazut de drum", a adaugat ea.

Oameni de toate varstele au ignorat ploaia, si-au adus omagiile si au depus flori in apropierea locului unde furgoneta teroristilor a lovit pietonii sambata seara, inainte de atacul cu cutite asupra trecatorilor. Unii au plans in timpul momentului de reculegere pentru cei sapte morti. Cativa purtau baloane in forma de inima sau pancarte cu mesaje cum ar fi "ura nu ne va dezbina" si "spuneti nu rasismului".

"Londra sfideaza acest atac las impotriva orasului nostru, a oamenilor nostri, a valorilor noastre si a modului nostru de viata", a spus primarul Khan, alaturi de care se aflau politicieni din mai multe partide, politisti si lideri ai mai multor culte religioase.
"Ca primar al Londrei, vreau sa transmit un mesaj clar extremistilor bolnavi si diabolici care comit astfel de crime oribile: va vom invinge. Nu veti castiga", a mai declarat el.
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head