virus periculos uk dailymailVirusul „Brexit” face ravagii in UK, zeci de mii de persoane fiind infectate
Zeci de mii de persoane din UK sunt infectate cu o boala potential mortala ca urmare a consumului de carne importata din Europa, intr-un fenomen care a primit numele de „virusul Brexit”, scrie Daily Mail.

 

Tulpina virusului care provoaca hepatita E se transmitea de la om la om, insa in timp a a suferit o mutatie, astfel ca se poate transmite de la animale (in principal porci si pasari) la om.
Expertii sustin ca 10% din carnea de porc importata din Europa are aceasta tulpina a virusului hepatitei E (HEV) si avertizeaza femeile insarcinate si cei care au suferit un transplant de ficat sa evite consumul de carne.

Tulpina respectiva este legata de fermele de porci din Franta, Olanda, Germania si Danemarca si infecteaza peste 60.000 de persoane din Marea Britanie pe an, scrie Daily Mail.
Singura modalitate de a distruge tulpina este aceea de a gati carnea cu mult peste timpul normal.

„Ii spunem virusul Brexit. Ataca ficatul si nervii, punctul maxim fiind in luna mai. Este extrem de periculos pentru cei care au un sistem imunitar deficitar, cum ar fi cei cu transplant sau cei care sufera de cancer. Virusul pare sa vina din Europa”, a declarat doctorul Harry Dalton.
Sursa:antena3.ro, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head