fShare
15

Reuters T.May imigratie ukPremierul May declara ca isi va respecta promisiunea de a reduce imigratia in UK
Prim-ministrul Theresa May sustine ca Partidul Conservator isi va respecta promisiunea de a reduce imigratia in Regatul Unit, la cateva zeci de mii de oameni pe an, daca va castiga alegerile parlamentare anticipate de luna viitoare.

 

"Este important sa continuam - si vom continua - sa spunem ca vrem sa reducem imigratia neta la niveluri sustenabile. Credem ca asta inseamna zeci de mii", le-a spus May, luni, sustinatorilor sai din Londra, citata de Reuters.

Nu este prima oara cand conservatorii promit reducerea numarului imigrantilor. Inca din 2010, de cand a ajuns la putere, partidul Theresei May a sustinut acest lucru, dar a fost departe de tinta propusa. Cifrele oficiale arata ca 273.000 de oameni s-au mutat in Regatul Unit in anul fiscal incheiat in luna septembrie 2016, cu 49.000 mai putini decat in anul precedent.

Mai departe, May si-a continuat campania, explicand cum Brexit-ul va ajuta tara sa-si indeplineasca tinta privind imigrantii.

"Desigur, odata ce parasim Uniunea Europeana, vom avea ocazia sa asiguram ca avem controlul granitelor noastre aici in Marea Britanie, pentru ca vom reusi sa stabilim propriile reguli pentru oamenii care vin din Uniunea Europeana in Regatul Unit", a mentionat premierul britanic.

Nu in ultimul rand, Theresa May a tinut sa asigure ca iesirea din UE inseamna ca "nu vom avea aceeasi miscare libera, asa cum a fost in trecut".
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head