fShare
81

jignire romani lord lawson independentLord Lawson: Nu avem nevoie de culegatorii de fructe din Romania dupa Brexit
Marea Britanie va reforma sistemul in domeniul imigratiei dupa Brexit, afirma un politician conservator britanic, lordul Nigel Lawson, avertizand ca afacerile financiare trebuie stimulate sa ramana pe teritoriul britanic, explicand insa ca nu este nevoie de "romani care culeg fructe".

 

"Vor exista anumite modificari in domeniul imigratiei, dar ceea ce nu avem nevoie sunt oameni de genul romanilor care culeg fructe. Nu este vorba de oamenii cu inalte calificari doriti de City (districtul financiar al Londrei -n.red.) - aceştia vor fi bineveniti mereu", a afirmat, potrivit cotidianului The Independent, lordul Nigel Lawson - un membru marcant al Partidului Conservator şi fost ministru britanic al Finantelor - in cursul unei dezbateri pe teme ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Lordul Lawson a facut aceste afirmatii ca raspuns la preocuparile formulate de Jes Staley, directorul general al companiei pentru servicii financiare şi bancare Barclays, care a argumentat ca politicile in domeniul imigratiei sunt o tema mai importanta pentru industria britanica decat drepturile companiilor la activitati comunitare - in virtutea carora firmele britanice au acum acces pe piata Uniunii Europene.

Liderul Partidului Liberal-Democrat britanic, Tim Farron, a catalogat drept "rasiste" declaratiile lordului Lawson. "Nu doar ca aceste comentarii au accente rasiste, dar nu se intelege necesitatea fortei de lucru slab calificata şi inalt calificata in tara - cu sectoare precum cel medical, educational, constructiilor şi agriculturii dependente de imigrantii care vin in Marea Britanie, platesc impozite şi muncesc mult", a declarat Farron, citat de agentia Press Association.

Parlamentarul conservator Neil Parish - preşedintele Comisiei pentru Mediu, Alimentatie şi Afaceri Rurale din Camera Comunelor - s-a distantat de remarcile lordului Lawson şi a admis ca "agricultura britanica nu poate functiona fara forta de munca din strainatate".

Jack Ward, directorul general al Asociatiei Producatorilor Agricoli britanici, a atras atentia ca fermierii risca sa ajunga sa işi mute afacerile in strainatate dupa Brexit, in regiuni din Europa de Est, nordul Africii şi chiar din America de Sud, pentru a avea acces la mana de lucru.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head