anti brexitMii de persoane au fluturat steaguri UE in centrul Londrei la marsul "Uniti pentru Europa"
Mii de persoane s-au adunat sambata in centrul Londrei pentru a protesta fata de iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, cu doar cateva zile inainte ca premierul Theresa May sa activeze o clauza a Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se initiaza negocierile de iesire din UE.

Participantii la marsul "Uniti pentru Europa" au fluturat steaguri UE, au purtat pancarte anti-Brexit si au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor atacului terorist de la Londra, relateaza The Associated Press.
Manifestatia are loc doar trei zile dupa atentatul de la Westminster, astfel ca organizatorii au luat in considerare amanarea evenimentului, insa pana la urma au decis sa-l tina asa cum era programat.
Intr-un comunicat dat publicitatii de organizatori se afirma ca "nu vom fi intimidati. Vom fi uniti si solidari".

Premierul britanic, Theresa May, va notifica oficial miercuri, 29 martie, UE ca tara sa paraseste Blocul comunitar, Downing Street anuntand ca aceasta va scrie o scrisoare celor 27 de state membre UE si ca este de asteptat ca negocierile sa inceapa apoi cat mai curand posibil.

Aceasta initiativa este luata la noua luni dupa referendumul privind apartenenta Marii Britanii la UE, atunci cand 51,9% dintre cetatenii britanici au votat pentru iesirea tarii lor din Blocul Comunitar.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head