cazatura tamisaTanara care a sarit in Tamisa a fost pescuita de un vas al pompierilor
Andreea Cristea, romanca ranita in atacul de pe Podul Westminster din Londra, a fost scoasa din apa Tamisei de un vas de salvare al pompierilor. Acelasi lucru il incercase o ambarcatiune a companiei City Cruise, „Millenium Diamond“, dar fara succes.


Tanara a cazut sau s-a aruncat in rau in momentele in care teroristul care a intrat cu o masina 4x4 in grupul de pietoni de pe pod.

Andreea Cristea (31 ani), arhitecta, se afla cu iubitul ei Andrei Burnaz (32 ani), inginer de instalatii, intr-o minivacanta in capitala Marii Britanii, unde voiau sa serbeze ziua lui de nastere din 24 martie. Cuplul din Constanta urma sa se casatoreasca in curand. El a fost ranit in atac la picior, dar a fost externat a doua zi, in timp ce ea a fost operata si transferata la alt spital. Tanara se afla in continuare in stare critica, avand plamanii plini cu apa, traumatisme si leziuni provocate de caderea de la inaltime si impactul cu apa rece. Familia se afla langa ea, fiind asistata de un reprezentant al Ambasadei Romaniei la Londra. Imaginile surprinse de martorii oculari si de camerele de luat vederi arata caderea Andreei Cristea in Tamisa, apoi recuperarea ei. Tanara pluteste la suprafata in stare de inconstienta, fiind pescuita cu ajutorul unei plase de salvare si trasa la bordul navei.

Initial, salvatorii au incercat sa o scoata cu o cange, de care ea sa se prinda, dar pentru ca ea n-a avut nicio reactie, capitanul ambarcatiunii i-a tinut corpul la suprafata pentru a nu fi luata de curenti pana la sosirea barcii de salvare, care a preluat-o. Capitanul o zarise pe romanca in apa, alertat fiind de oamenii de pe pod si a chemat ajutoare care au venit in cateva minute. Presa britanica noteaza ca romanii urmau sa-si intalneasca un prieten, Patrick Tracey (un controlor retras la pensie, in varsta de 64 ani) din Derby, la London Eye. „Mi-am dat seama ca prietenii mei sunt in drum spre mine, pe Westminster Abbey cand am primit un telefon de la el. El mi-a spus ca a pierdut-o pe Andreea. Nu stiam cat de grav e ranita. El este ranit la picior“, a relatat Tracey.

Un martor, soferul de autobuz Michael Adamou, a descris presei britanice panica de nedescris care a urmat sariturii fetei. „Am auzit cum un tanar alerga in spatele meu tipand ca sotia lui a sarit in rau ca sa scape de a fi lovita de masina atacatorului. Chiar am avut impresia ca au sarit doua femei in Tamisa“, a spus soferul. Atacatorul Khalid Masood (52 ani), nascut in Marea Britanie, a fost doborat de fortele de ordine in atacul din 22 martie, care s-a soldat cu 5 morti, inclusiv un politist, si 40 raniti. Teroristul a lovit un grup de pietoni aflati pe Podul Westminster cu o masina de teren, apoi a incercat sa intre in Parlamentul britanic, inarmat cu un cutit, si a ranit un ofiter de politie inainte sa fie impuscat de fortele de ordine, relateaza Reuters.
Sursa:adevarul.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head