donald trumpPresedintele Camerei Comunelor nu vrea sa il lase pe Trump sa se adreseze Parlamentului britanic
Presedintele Camerei Comunelor, John Bercow, si-a manifestat luni opozitia fata de posibilitatea ca presedintele american Donald Trump sa sustina un discurs in Parlamentul de la Londra.

Adresarea ar fi putut avea loc in cadrul vizitei pe care o va efectua in cursul acestui an in Regatul Unit, relateaza The Guardian in editia electronica, potrivit Agerpres.
In cadrul sedintei camerei inferioare a Parlamentului britanic, John Bercow a spus ca Trump nu merita onoarea de a se adresa Parlamentului, data fiind "opozitia" manifestata de Camera Comunelor fata de "rasism si sexism", indica sursa citata.

"Opozitia noastra fata de rasism si sexism, precum si sustinerea pe care o manifestam fata de egalitatea in fata legii si de independenta justitiei sunt factori extrem de importanti ce trebuie luati in calcul", a afirmat Bercow, potrivit Reuters.
Conform The Guardian, oficialul britanic a mai spus ca invitatia de a sustine un discurs la Westminster Hall "se castiga" si nu vine automat in cazul unei vizite de stat.
John Bercow a afirmat, in aplauzele parlamentarilor, ca nu era de acord cu prezenta lui Trump la Westminster Hall inca dinaintea emiterii ordinului executiv prin care li se interzice accesul in SUA cetatenilor din sapte state musulmane. El a adaugat ca opozitia lui a fost insa sporita de aceasta decizie a administratiei Trump.

Presedintele Camerei Comunelor este unul dintre cei trei oficiali care trebuie sa isi dea acordul pentru lansarea invitatiei de a se adresa Legislativului britanic, reaminteste presa din Regatul Unit.
Sursa:stirileprotv.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head