mesaj lord keer independentUK are nevoie de imigranti pentru ca britanicii sunt al naibii de prosti, afirma un lord englez
Un lord englez pro-european, membru al Camerei Lorzilor, a declarat ca Marea Britanie are nevoie de imigranti pentru ca britanicii nativi sunt "al naibii de prosti". Comentariul a starnit reactii de indignare din partea euroscepticilor si a presei de extrema dreapta.

"Noi, britanicii nativi, suntem al naibii de prosti incat avem nevoie de o infuzie cu oameni inteligenti, tineri din afara, care sa vina si sa ne trezeasca din cand in cand", a spus lordul Keer, citat de The Independent.

Co-autor al faimosului Articol 50 care permite iesirea unei tari din UE, lordul Kerr spune ca aceia care au condus campania pentru Brexit au castigat numai datorita inteligentei cu care au manipulat tendintele xenofobe si rasiste.

"Din punctul meu de vedere, imigratia este cea care face aceasta tara sa mearga", a mai adaugat el la un eveniment organizat de Institutul pentru Guvernare.

In replica la afirmatiile sale, deputatul eurosceptic Peter Lilley a parasit sala si a declarat ca intentioneaza sa il dea pe mana politiei pe lordul Kerr, pentru incitare la ura si acuzatii rasiste la adresa poporul britanic.

Mai mult, intr-o declaratie data pentru Mail Online, Lilley l-a acuzat pe lordul Kerr de "prostie profunda".

La randul sau, cunoscutul prezentantor radio Nick Ferrari de la postul LBC, acuzat si el in trecut pentru comentarii rasiste, a declarat pe post: "Ar trebui sa realizezi, lord Kerr, ca salariul tau, pensia de care in curand imi imaginez ca vei beneficia, celelalte favoruri, poate si cheltuielile cu educatia copiilor tai, daca ai avut, ghici cine a platit toate astea?". "Prostii de britanici nativi, din taxele lor", a raspuns ironic comentatorul.
Un document intern arata ca Guvernul de la Londra nu are nici plan, nici strategie, scrie presa britanica. Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head