sandra pralongConsilierul lui Iohannis vrea camere web in sate pentru ca romanii din diaspora sa-si vada gaina care trece prin fata bisericii
Consilierul lui Klaus Iohannis pentru relatia cu diaspora, Sandra Pralong, propune ca in satele din care romanii au plecat in strainatate sa fie instalate camere web, astfel incat oamenii sa isi poata vedea gospodariile si ulitele lasate in urma.

Daca tot va exista Internet in fiecare satuc din tara, Sandrei Pralong i-a venit ideea sa instaleze camere web in zonele rurale, pentru ca romanii plecati la munca peste hotare sa isi poata vedea locurile natale, informeaza B1 TV.

"Ma incanta initiativa domnilor ministri. In primul rand Internet in sate, poate ca punem camere de luat vederi in fata obiectivelor in fiecare sat, ca romanii din strainatate sa-si vada gaina care trece prin fata bisericii. Nu va dati seama ce atasament ar crea aceasta legatura extraordinara", a precizat Sandra Pralong, prezenta la evenimentul "Diaspora romaneasca, vector de dezvoltare", organizat la Palatul Cotroceni.

Propunerea vine in contextul paradoxului din satele romanesti: daca peste jumatate din gospodarii au acces la Internet, sub 5% din populatia rurala din tara noastra beneficiaza de sistem de canalizare.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head