printul Charles la ClujPrintul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai
Mostenitorul Coroanei britanice a primit luni titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai, din Cluj Napoca, datorita grijii pe care o poarta pentru tara noastra, pe care a inceput sa o viziteze de acum 19 ani si pe care o promoveaza peste tot in lume.

 

Ceremonia in cadrul careia mostenitorul Coroanei Marii Britanii a primit titlul de Doctor Honoris Causa a fost una restransa si a avut loc in Aula Mangna a UniversitatiI Babes-Bolyai. Printul Charles si-a inceput discursul in limba romana.
Printul Charles: "Domnule rector, doamnelor si domnilor sunt profund miscat si foarte recunoescator pentru marea si deosebita onoare pe care mi-o faceti in aceasta amiaza."

Titlul i-a fost inamanat printuluI Charles in semn de recunoastere a contributiei Altetei Sale Regale la promovarea valorilor istorice.

Printul Charles: "Am fost Intrebat adesea ce ma aduce atat de des in Romania, ce anume face ca acest loc sa fie atat de special. Raspunsul e, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei romani; patrimoniul vostru cultural si natural, traditiile voastre, dar si capacitatea voastra de inovare si schimbare. Tot ceea ce reprezentati voi dupa secole intregi de istorie - identitatea voastra si întregul vostru potential."

Printul Charles s-a aflat luni pentru prima oara la Cluj-Napoca. Imediat dupa ceremonie, el a fost asteptat afara de o multime de curiosi si nu s-a sfiit sa stea la poze si dea mana cu oamenii. De la Cluj, Mostenitorul Coroanei Marii Britanii se va indrepta catre locurile care l-au fascinat si pe care le-a promavat intens in ultimii ani cum ar fi satul Viscri sau Castelul Bran. Ultima vizita a Printului in Tara noastra a avut loc in luna martie atunci cand a primit din partea Presedintelui Klaus Iohannis distinctia Ordinul Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce.
Sursa:stirileprotv.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head