charles hora bucuresti telegraphHora romaneasca i-a fascinat pe jurnalistii britanici
Presa britanica a relatat despre vizita printului Charles in Romania, din ultimele zile, notand faptul ca fiul reginei nu a trebuit sa fie rugat de doua ori pentru a intra in hora traditionala romaneasca.

The Telegraph aminteste faptul ca Romania este prima oprire a printului in turneul sau european. In plus, mai scrie publicatia, printul a procedat intocmai ca in alte dati, interactionand cu localnicii. "A luat de mana o femeie tanara din ansamblul de dans Burnasul si s-a aliniat cu ceilalti pentru a forma un cerc, pentru un dans numit Hora".

The Telegraph aminteste ca printului ii cam place sa danseze, el procedand la fel in Christchurch, Noua Zeelanda, unde a incercat foxtrot-ul, dar si in Orientul Mijlociu, unde a participat la un dans traditional cu sabii.

Revenind la Romania, cotidianul arata ca hora s-a incins la un muzeu din Capitala, "o atractie turistica populara, unde se gasesc copii ale caselor taranesti si biserici".

"Printul se afla intr-un turneu de 9 zile in Europa si a ajuns in Romania miercuri, ziua in care Articolul 50 a fost invocat, pentru a incepe procesul de separare al UK de UE", scrie publicatia.

Cotidianul aminteste ca printul a reasigurat Romania de prietenia sa si a Marii Britanii, afirmand ca aceasta va continua in ciuda Brexitului.

Dintre evenimentele de vineri la care va mai participa printul in Romania, The Telegraph aminteste ceaiul pe care acesta il va servi impreuna cu familia regala din Romania.

Dupa Romania, printul va merge in vizita in Italia, la Vatican, dar si in Austria. Sotia sa, ducesa de Cornwall, i se va alatura in Florenta.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head