Iohannis si printul charlesPresedintele Iohannis l-a decorat pe printul Charles
Presedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe printul Charles, pe care l-a decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Cruce, pentru serviciile aduse promovarii imaginii Romaniei.

"L-am primit astazi, la Palatul Cotroceni, pe printul Charles, un prieten apropiat al Romaniei. Prin implicarea sa sustinuta si constanta, printul Charles are un merit important in promovarea imaginii si a potentialului natural ale Romaniei in lume", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

"Implicarea Altetei Voastre Regale in numeroase proiecte de reabilitare a satelor, in promovarea produselor locale, in actiuni de pregatire si formare traditionala mestesugareasca a reprezentat o contributie valoroasa la constientizarea unui stil de viata in care natura, traditia si omul cu deprinderi moderne pot coexista armonios.

Pot fi oferite numeroase exemple de astfel de proiecte, cum ar fi cel lansat in 2015 la Viscri - Fundatia Printul de Wales - cu scopul de a ajuta comunitatea din aceasta zona, inclusiv prin crearea de locuri de munca, urmat in 2016 de crearea Centrului de pregatire mestesugareasca - The Prince of Wales's Training Centre.

De asemenea, suntem recunoscatori Altetei Voastre Regale pentru ca, de fiecare data cand vorbiti despre Romania si cetatenii nostri, va exprimati admiratia pentru bogatiile spirituale si culturale romanesti. Imi aduc aminte cu placere de aparitia Voastra din filmul documentar Wild Carpathia, recunoscut ca una dintre cele mai bune pelicule despre frumusetea "salbatica" a Romaniei.

Prin aceasta ati aratat faptul ca, spiritual, apartineti acestui spatiu si va confundati cu el. Pentru toate acestea, nu numai eu personal, ci si intreaga natiune romana va suntem profund recunoscatori", a spus Iohannis la ceremonia de decorare, potrivit site-ului Administratiei Prezidentiale.

Presedintele l-a primit pe printul de Wales la ora 17:00, iar anterior acesta din urma a depus o coroana de flori la Monumentul Ostasului Necunoscut.

Este a doua vizita oficiala efectuata de printul Charles in tara noastra, dupa cea din 1998, si prima dintr-un turneu european ce se va incheia pe 6 aprilie.

Fiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va ramane in Bucuresti pana vineri, fiind pentru a treia oara primit de Iohannis la Palatul Cotroceni, dupa doua vizite private in anii 2015 si 2016.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head