iohannis charles bucurestiPrintul Charles, invitat de Iohannis sa viziteze Parcul Natural Vacaresti
Printul Charles a apreciat ospitalitatea si deschiderea cu care este primit cu fiecare ocazie cand se afla in Romania, iar presedintele Iohannis i-a multumit pentru vizita, dar si pentru contributia semnificativa in procesul de conservare si pastrare a traditiilor comunitatilor rurale transilvanene, informeaza News.ro, citand Administratia Prezidentiala.

Principala tema de discutie dintre cei doi a fost misiunea si rolul Fundatiei "The Prince of Wales" in Romania care vizeaza conservarea patrimoniului,Rosia Montana, agricultura si dezvoltarea durabila in Romania.
Presedintele si printul Charles au discutat si despre potentialul turistic rural extraordinar pe care Romania il are si despre continuarea proceselor de conservare a patrimoniului natural si a arhitecturii traditionale. Iohannis si-a manifestat, din nou, dorinta si disponibilitatea de a sustine initiativele menite sa pastreze si sa imbunatateasca mostenirea naturala si culturala a Romaniei.

Presedintele Romaniei a evidentiat reusita conservarii Parcului Natural Vacaresti, singurul parc natural urban protejat din Europa, prilej cu care l-a invitat pe Charles sa-l viziteze.

ciolos charlesPrima intalnire intre printul Charles si premierul Ciolos
Premierul Dacian Ciolos l-a primit luni dupa-amiaza, la Palatul Victoria, pe printul Charles al Marii Britanii, care efectueaza o vizita privata in Romania. A fost prima intalnire oficiala intre cei doi.

Premierul Ciolos i-a multumit Altetei Sale Regale pentru "implicarea remarcabila in conservarea biodiversitatii si a dezvoltarii durabile in Transilvania, prin intermediul fundatiilor pe care le patroneaza", se arata intr-un comunicatul al Guvernului.

In replica, printul Charles i-a prezentat lui Ciolos in ce stadiu se afla cateva din proiectele pe care le desfasoara in Romania prin fundatia sa.

Comunicatul Guvernului nu da foarte multe detalii, ci precizeaza doar ca cei doi discutat despre protejarea patrimoniului cultural, biodiversitate, silvicultura si dezvoltarea rurala durabila.

Printul Charles se afla incepand de luni dupa-amiaza in Romania intr-o vizita privata care se va desfasura in cea mai mare parte in Transilvania.

Mostenitorul tronului britanic va vizita Viscri pentru inaugurarea centrului de pregatire mestesugareasca - "The Prince of Wales's Training Centre" - cu ocazia primei aniversari a fundatiei sale - Fundatia Printului de Wales.

Printul Charles este interesat de mai multi ani de traditiile rurale romanesti, indeosebi de cele din Transilvania.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head