harry si meghanHarry si Meghan au salutat multimea din caleasca, dupa ceremonia de nunta de la capela Saint George
Printul Harry al Marii Britanii si sotia sa, Meghan, deveniti duce si ducesa de Sussex, au parasit capela Saint George din Windsor, unde s-au casatorit, sambata, la pranz, si au parcurs in caleasca orasul, pe o distanta de cativa kilometri, pana la castelul Windsor, potrivit presei internationale.

Dupa ce au iesit din capela unde s-au casatorit, inainte de a cobori scarile, mirii s-au sarutat, fiind ovationati de cei circa 2.500 de oameni obisnuiti adunati in fata lacasului de cult.

Ceremonia a inceput in jurul orei 12.00, a durat aproximativ o ora si a fost oficiata de David Conner, decan de Windsor, si de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.
Ceremonia, care a respectat traditiile monarhiei britanice, a fost presarata si cu cateva elemente de insolit si noutate. Un astfel de moment intim a fost cel cand, dupa ce mireasa a ajuns la altar, fiind condusa de socrul sau, printul Charles, viitorul sot i-a spus: "Arati uimitor".

"Doi oameni s-au indragostit si cu totii am aparut aici", a spus episcopul Michael Curry, seful afro-american al Bisericii episcopale, intr-un discurs in care a amintit de regele biblic Solomon, dar si de Martin Luther King Jr.
Remarcile sale au fost urmate de un cor gospel care a cantat piesa "Stand by Me".
De asemenea, lady Jane Fellowes, sora regretatei mame a printului Harry, lady Diana, a sustinut un mic discurs in memoria acesteia, in timpul ceremoniei de casatorie.

Fosta actrita americana Meghan Markle - intr-o rochie de mireasa marca Givenchy - a ajuns la capela Saint George din Windsor in jurul orei locale 12.00.
Cu aproximativ 25 de minute inainte, mirele, printul Harry a sosit la capela insotit de fratele sau, printul William, care ii este cavaler de onoare. Ambii au optat pentru uniforme de gala ale regimentului de cavalerie Blues and Royals din armata britanica.
Apoi au sosit, in ordine, mama miresei, Doria Ragland, tatal printului Harry, printul Charles, si sotia acestuia, Camilla, bunica mirelui, regina Elizabeth a II-a, si printul consort Philip si ducesa Catherine de Cambridge, alaturi de doi dintre copiii sai, printesa Charlotte si printul George.

Printul Harry va purta verigheta, spre deosebire de fratele acestuia, printul William, si bunicul acestuia, printul Philip, care au ales sa nu poarte.
Inelul miresei este realizat dintr-o bucata de aur oferita de regina Elizabeth, iar cel al mirelui, din platina. Ambele bijuterii au fost realizate de Cleave and Company si au fost tinute in timpul ceremoniei de ducele William de Cambridge.
Aproximativ 600 de persoane au fost invitate la ceremonia de casatorie a cuplului format din printul Harry al Marii Britanii, in varsta de 33 de ani, si Meghan Markle, in varsta de 36 de ani.
De asemenea, zeci de mii de spectatori s-au adunat pe strazile orasului Windsor, sambata, pentru acest eveniment.

Printul Harry si logodnica sa, Meghan Markle, au o relatie din iulie 2016 si s-au logodit in noiembrie 2017.
In martie, Meghan Markle a fost botezata in Biserica anglicana, intr-o ceremonie secreta, la care au asistat logodnicul ei si cativa membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesara inainte de casatoria cu printul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, si sef al Bisericii anglicane. Markle, care era protestanta, a primit confirmarea imediat dupa botez.

Totodata, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii si-a dat consimtamantul formal pentru casatoria printului Harry. "Imi dau consimtamantul pentru (incheierea) unui contract de casatorie intre nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales si Rachel Meghan Markle", a scris regina intr-o scrisoare transmisa pe 14 martie Consiliului sau privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figureaza intre primii sase mostenitori in ordinea de succesiune la tron trebuie sa obtina consimtamantul formal al reginei inainte de casatorie. In prezent, printul Harry este al saselea in ordinea de succesiune, dupa tatal sau, printul Charles, fratele sau, printul William, si copiii pe care acesta ii are cu ducesa Catherine, printul George, printesa Charlotte si printul Louis.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head