fShare
9

palatul buckingham dupa atacBarbatul care a ranit politisti in fata Palatului Buckingham era inarmat cu o sabie
Barbatul de 26 de ani care a ranit vineri seara politisti in fata Palatului Buckingham, la Londra, era inarmat cu 'o sabie de 1,20 metri' si a strigat 'Allah Akbar', a comunicat duminica politia britanica, transmit Reuters si AFP.

 

Barbatul, care se afla acum in arestul politiei antiteroriste, si-a indreptat autovehiculul pe care il conducea spre o masina a politiei, oprindu-se in fata ei intr-o zona din apropierea Palatului Buckingam, resedinta reginei Elisabeta a II-a, a indicat politia.

Politisti neinarmati au incercat sa-l captureze pe sofer, aflat singur in masina, si care s-a aplecat pentru a lua 'o sabie de 1,2 metri asezata in fata scaunului din dreapta'.

'Politistii au actionat foarte rapid pentru a-l retine. In timpul unei lupte, trei politisti au suferit rani minore. Barbatul, care a strigat de mai multe ori "Allah Akbar", a fost neutralizat cu un spray (cu piper) ', adauga comunicatul politiei. Doi dintre politistii raniti au fost spitalizati pentru scurt timp, adauga sursa citata.

In momentul incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la resedinta sa din Scotia, Castelul Balmoral.

'Politistii din cadrul directiei contrateroriste sunt insarcinati cu ancheta, in prezent avand loc perchezitii in regiunea Luton', a declarat comandantul directiei respective, Dean Haydon.

'Credem ca barbatul a actionat singur si nu cautam alti suspecti in acest stadiu' al anchetei, a adaugat el, precizand ca 'este normal ca incidentul sa fie tratat, deocamdata, ca un act terorist'.

Haydon a mai declarat ca un dispozitiv de politie intarit era deja prevazut pentru weekendul prelungit din Marea Britanie, unde luni este zi de sarbatoare, si ca nivelul amenintarii teroriste in tara ramane la 'grav'.

Acesta fusese ridicat la nivelul 'critic' - indicand riscul unui atac iminent, pentru prima data dupa 2017 - dupa atentatul de la Manchester din luna mai.
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head