accident M6 UK metroCinci persoane, printre care doi romani, au murit intr-un accident in UK
Cinci persoane, printre care doi romani, au murit, iar altele au fost ranite dupa ce un camion s-a lovit cu un autoturism, miercuri, pe o autostrada, in centrul Marii Britanii, in apropierea orasului Birmingham, informeaza BBC News online.

 

Doua persoane din cele cinci care au murit dupa ce un camion s-a lovit cu un autoturism, pe o autostrada in centrul Marii Britanii, in apropierea orasului Birmingham, erau originari din comuna Tulnici, judetul Vrancea. ”Au plecat la munca sa achite o casa pentru baiatul lor”, spune primarul comunei.

Primarul comunei Tulnici din judetul Vrancea, Aurel Botu, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca doua persoane din cele cinci care au murit in urma accidentului din apropierea orasului Birmingham erau originari din comuna pe care o conduce.
”Erau doi soti, doi oameni simpli, care s-au dus in Anglia sa munceasca. S-a intamplat necazul in timp ce se deplasau la munca, miercuri dimineata, acestia erau pe autostrada. Au mai fost plecati, au fost si in Italia, apoi au mers in Anglia, dupa ce si-au gasit acolo de munca”, a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, femeia are un baiat din prima casatorie, in varsta de 23 sau 24 de ani, insa sotul ei avea grija de acesta de parca ar fi fost al lui.
Edilul a adaugat ca cei doi soti aveau 47 de ani.
”Erau oameni care isi vedeau de treaba lor, muncitori, au lucrat si acasa, in comuna. Stiu ca mai stateau acolo cu cateva persoane in gazda, in Anglia, unde lucrau in agricultura. Am inteles ca se duceau acum la cules de capsuni”, a spus primarul.
Aurel Botu a adaugat ca va discuta, vineri, cu alesii locali, modalitatile prin care pot contribui la ajutorarea fiului femeii.
”Vom lua legatura cu el sa vedem ce formalitati trebuie sa fie facute. Ii cunosc bine si stiu ce nevoi au. Am primit cu tristete vestea”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, cei doi soti i-au cumparat baiatului o casa, dupa ce au muncit mai multa vreme in strainatate, dar au reusit sa achite doar jumatatea din valoarea acesteia, motiv pentru care au plecat din nou la munca, in strainatate.

Accidentul a avut loc miercuri dimineata, pe Autostrada M6, in regiunea Staffordshire.
Un camion s-a lovit cu un autoturism Nissan Micra, in zona Stoke-on-Trent / Stafford.
Cele cinci persoane aflate in autoturism - patru femei si un barbat, toti adulti - au murit in accidentul rutier.
Politia a dispus retinerea soferului camionului, un barbat in varsta de 60 de ani, sub acuzatia de omor din culpa provocat prin conducerea in mod periculos a unui vehicul.
Sursa:Mediafax, Foto:metro.co.uk

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head