fShare
11

Leahu si MirzacDoi romani au fost condamnati la inchisoare in UK, pentru furt din bancomate
Doi barbati din Romania care au furat aproximativ 1,6 milioane de lire sterline din bancomatele britanice, prin folosirea unui virus informatic sofisticat, au primit o condamnare cumulata de sapte ani de inchisoare cu executare, noteaza Daily Mail.

 

Emanuel Leahu, in varsta de 30 de ani, si Gheorghe Mirzac, 32 de ani, sunt membrii unei grupari infractionale organizate din Europa de Est care a jefuit 51 de bancomate in luna mai a anului 2014.
Leahu a primit patru ani si zece luni de inchisoare cu executare, in timp ce sentinta pentru Mirzac a fost de doi ani si zece luni de inchisoare cu executare. Cei doi au fost gasiti vinovati de furt si conspiratie la frauda.

Infractorii au vizat ATM-uri autonome Cardtronic, au obtinut acces la dispozitive si apoi le-au infectat cu ajutorul unor programe malware. Odata ce au patruns in sistemul de operare al bancomatelor, hotii au golit metodic continutul acestora, cate 40 de bancnote o data.

Potrivit anchetatorilor, Leahu si Mirzac au facut parte dintr-o grupare care a jefuit bancomate din regiunile Bognor Regis, Brighton, Liverpool, Londra si Portsmouth.
Emanuel Leahu a fost arestat in luna septembrie a anului trecut de catre ofiteri de politie londonezi in orasul Bacau, fiind extradat ulterior in Marea Britanie.

Gheorghe Mirzac a fost arestat de politia franceza la Cannes, in luna ianuarie a acestui an, in baza unui mandat european de arestare. El a fost extradat in Marea Britanie in luna februarie.

Alti doi membri ai guparii infractionale au fost condamnati anterior pentru implicarea in aceeasi operatiune. Teofil Bortos, in varsta de 37 de ani, a fost condamnat la 7 ani de inchisoare in ianuarie 2016, iar Grigore Paladi, de 40 de ani, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare in 2015.
Sursa:Mediafax, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head