fShare
23

andreea cristea londraRomanca ranita in timpul atentatului de la Westminster, a murit
Romanca Andreea Cristea, ranita in timpul atentatului de la Westminster, Londra, din 22 martie, a murit. Romanca, in varsta de 31 de ani, a murit vineri dimineata, anunta televiziunile de stiri.

Tanara a fost ranita grav, cand a cazut in Tamisa, dupa ce a fost aruncata in aer de masina atacatorului Khalid Masood.
In momentul atacului, Andreea Cristea era insotita de prietenul sau, acesta scapand cu rani mai putin grave.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat prin care confirma decesul romancei si precizeaza ca reprezentantii Ambasadei Romaniei in Marea Britanie se afla alaturi de familia tinerei, acordand-i sprijinul necesar.

"Ministerul Afacerilor Externe este pregatit sa suporte costurile aferente repatrierii trupului neinsufletit din fondul de urgenta aflat la dispozitia ministrului afacerilor externe si va mentine legatura, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Londra, cu autoritatile britanice in vederea definitivarii aspectelor legate de repatriere", se arata in comunicatul remis, vineri, Ziare.com.
MAE a transmis sincere condoleante familiei indoliate.

Familia ei a dat o declaratie publica pentru presa britanica: „Dupa ce s-a luptat pentru viata ei mai bine de doua saptamani, iubita noastra de neinlocuit Andreea, fiica, sora, partenera minunata si prietena dedicata, unica si cea mai iubitoare de viata persoana pe care v-o puteti imagina, a fost crud si brutal smulsa din vietile noastre, in cel mai lipsit de inima mod cu putinta. Ea va fi mereu tinuta minte ca raza noastra de lumina care va continua sa straluceasca in inimile noastre“. Familia a precizat ca banii primiti prin donatii pentru recuperarea Andreei vor fi redirectionati pentru acte caritabile. „Asa ar fi vrut si ea sa facem. Nu sunt cuvinte nici macar pentru a incerca sa descriem durerea sfasietoare si golul lasat in sufletele noastre“, a transmis familia Cristea. Impreuna cu Andrei Burnaz - logodnicul tinerei ranit si el in atacul din 22 martie, familia Andreei Cristea s-a declarat profund impresionata si etern recunoscatoare pentru eforturile inimaginabile si dedicarea continua a personalului medical de la fiecare spital implicat in salvarea Andreei, aratata lor si Andreei.

Amintim ca in luna martie pe podul Westminster din Londra a avut loc un atac.
Un barbat a intrat cu un SUV in mai multi trecatori. Apoi, masina a ajuns in gardul Parlamentului britanic. Soferul a coborat si a incercat sa intre in Parlament, timp in care a ranit mai multe persoane. Patru persoanera murisera in atac, dar acum bilantul creste la 5 morti.

Guvernul roman anunta ca va plati repatrierea

Premierul Sorin Grindeanu a transmis, vineri, la Timisoara, condoleante familiei romancei decedate in urma atacului terorist de la Londra si a anuntat ca Guvernul Romaniei va suporta cheltuielile de repatriere a trupului neinsufletit.
"Guvernul va suporta cheltuielile de repatriere. Transmit inca o data condoleante familiei romancei decedate la Londra", a declarat premierul.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head