atac londraDoi romani printre victimele tragediei de langa Parlamentul britanic
Stare de alerta la Londra miercuri dupa-amiaza, dupa ce cinci persoane au fost ucise si cel putin 40 au fost ranite in doua atacuri comise de acelasi autor. Printre raniti se afla si doi romani care vizitau capitala britanica.

Un barbat a intrat cu masina in trecatori in zona Parlamentului britanic, dupa care a lovit cu autovehiculul gardul Parlamentului. El a injunghiat apoi un politist, care a murit ulterior din cauza ranilor suferite. Din randul trecatorilor loviti de masina, doua persoane au murit pe loc. Si atacatorul a fost ucis la fata locului, iar o a cincea persoana a murit ulterior la spital.

Politia a anuntat ca pana cand situatia va fi clarificata trateaza incidentele ca pe unele potential teroriste, iar premierul Theresa May a condamnat "atacul terorist bolnav si depravat".

Cat despre cei doi romani raniti in atac, este vorba de un barbat si o femeie, turisti, iar femeia se afla intr-o stare "relativ critica". Ea a fost lovita de masina atacatorului pe podul Westminster si apoi proiectata in Tamisa.

Detalii despre cei doi romani raniti in atacul de la Londra

Cei doi romani raniti in atacul de la Londra sunt un barbat si o femeie, turisti, iar femeia se afla intr-o stare "relativ critica", ea fiind lovita de masina atacatorului pe podul Westminster si fiind proiectata in Tamisa, a anuntat, miercuri seara, ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, intr-o interventie la Antena 3.

Mihalache a precizat ca tanara are "multiple fracturi si leziuni", iar plamanii ii sunt mentinuti in functiune cu ajutorul aparatelor. Ambasadorul Romaniei la Londra a explicat ca starea grava a femeii este determinata de faptul ca ea a fost lovita de masina atacatorului si a fost proiectata in raul Tamisa, de unde a fost recuperata de echipele de salvare si transportata la spital.
Dan Mihalache a precizat ca tanarul care o insotea are o fractura la laba piciorului si ca ar fi urmat sa isi sarbatoreasca vineri ziua de nastere.

Informatii despre cei doi romani aparusera si anterior in presa britanica. Un jurnalist de la The Guardian a stat de vorba cu un barbat in fata spitalului St. Thomas, acolo unde au fost dusi mai multi raniti. Barbatul i-a spus ca incearca sa obtina mai multe informatii despre cei doi romani raniti.

Acesta se temea pentru doi dintre prietenii sai, despre care crede ca ar fi putut fi victime ale atacului. Este vorba despre un cuplu care s-ar fi aflat pe pod cand masina a intrat in trecatori. Cei trei ar fi trebuit sa se intalneasca la London Eye, insa cuplul de romani nu a mai aparut.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head