printul charles mesaj paste romaniPrintul Charles: “Romania, o tara care are un loc atat de special in inima mea”
Printul de Wales le-a transmis romanilor un mesaj video cu ocazia Pastelui ortodox, in care evoca actuala criza sanitara si isi exprima dorinta de a reveni in Romania, dar si de a se intalni din nou cu membri ai comunitatii romanesti din Marea Britanie, transmite Agerpres.

Mesajul incepe cu printul Charles adresandu-se in romaneste “Doamnelor si domnilor” si se incheie cu urarea “Hristos a inviat!”, rostita de printul de Wales tot in limba romana.

Mesajul printului Charles pentru romani

“Doamnelor si domnilor, Acum, cand romanii de pretutindeni sarbatoresc Pastele Ortodox, doresc sa va spun cat de mult ma gandesc la dumneavoastra intr-unul din cele mai sfinte momente ale anului. Pastele este, de regula, momentul in care oamenii se aduna, se roaga impreuna si reinnoiesc legaturile lor cu comunitatea si religia din care fac parte. Stiu ca multi romani din Marea Britanie au sperat sa se intoarca in Romania de Paste si sa fie impreuna cu familiile si prietenii lor.

In acest an insa, in mijlocul acestei pandemii teribile care ne afecteaza pe noi toti, lucrurile normale nu sunt posibile.
Stiu ca este foarte greu pentru noi toti, dar mai ales pentru cei care sunt departe de cei dragi.

In acelasi timp, stiu ca multi romani din Marea Britanie joaca un rol indispensabil in sistemul national de sanatate, in caminele de batrani si in alte roluri-cheie in aceasta criza sanitara fara precedent. Le suntem profund recunoscatori si nu am suficiente cuvinte pentru eforturile lor remarcabile, care sunt apreciate de noi toti.

In ceea ce ma priveste, abia astept ca la un moment dat, in viitor, sa revin in Romania, o tara care are un loc atat de special in inima mea, dar si sa ma intalnesc din nou cu membri ai comunitatii romanesti din Marea Britanie.
Pana atunci, nu pot decat sa va doresc Paste Fericit si sa va spun ca sunteti in gandurile si rugaciunile mele.

Hristos a Inviat!

 

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head