regele mihaiRegele Mihai I a incetat din viata la varsta de 96 de ani
Regele Mihai I a murit marti 5 decembrie, la ora 13.00, la locuinta sa din Aubonne (Elvetia), la varsta de 96 de ani, dupa o lunga suferinta.


In urma cu un an, fostul suveran a fost diagnosticat cu o boala incurabila, leucemie cronica, si tot atunci a anuntat ca se retrage din viata publica.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei si prima in linia de succesiune la tron a transmis mesajul oficial de dupa moartea tatalui sau, Regele Mihai I, amintind rolul pe care acesta l-a avut in istoria Romaniei. Principesa a explicat ca moartea Regelui este o pierdere pentru „intreaga natiune” si ca „Regele Mihai a scris in cartea neamului cea mai valoroasa pagina din istoria contemporana”.

Totodata, Principesa Margareta a afirmat ca va duce mai departe istoria Casei Regale „cu aceleasi principii si sentimente” ca cele ale Regelui Mihai, continuand sa serveasca „interesele fundamentale ale poporului roman”.

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai I va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala. Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala..

Trupul Regelui Mihai va fi adus in Romania miercuri, 13 decembrie, cu o aeronava a Armatei, iar inmormantarea va avea loc sambata, 16 decembrie, la Curtea de Arges.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head