Iohannis mediafaxNu ne dorim sa lasam cetatenii nostri cu un statut incert in UK dupa Brexit, a declarat presedintele
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, sambata, ca nu isi doreste ca cetatenii romani din UK sa aiba un statut incert, in contextul Brexit, afirmand ca statul roman se preocupa "foarte, foarte serios” de aceast aspect, la fel si celelalte state membre UE care sunt in aceasta situatie.

„Nu dorim sa lasam cetatenii nostri undeva suspendati, cu un statut incert. Mi-am luat acest angajament. Avem un guvern nou si acest guvern nou a inteles si a luat tot acest angajament. In acest sens, am discutat cu toti partenerii cu care am avut ocazia, si cu doamna Prim-ministru May, stiti ca am avut recent si o discutie telefonica, am reiterat aceasta tema, dar si de partea europeana cu negociatorul Uniunii am discutat in extenso aceste chestiuni. Pot sa-i asiguri pe romanii care traiesc in Marea Britanie ca nu este doar o formula de politete, este o preocupare foarte, foarte serioasa pentru noi cum vor fi ei pozitionati acolo”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, intrebat in ce mod cetatenii romani aflati in Marea Britanie vor fi protejati, in contextul Brexit, de statul roman.

Klaus Iohannis a afirmat ca cei implicati vor avea grija sa negocieze in asa fel incat chestiunea cetatenilor Uniunii Europene in Marea Britanie sa fie rezolvata bine
„Eu am spus de la inceput ca, in situatia Brexit-ului, tema cea mai importanta pentru noi sunt romanii care traiesc acolo. Nu suntem singuri. Polonia are 800.000 de cetateni acolo si altii, si altii. Trebuie sa stiti ca si Marea Britanie are o preocupare foarte puternica fata de cetatenii ei care traiesc in alte state. Sunt destul de multi care traiesc in Romania, de exemplu. Practic, in toate statele europene sunt cetateni britanici. Si atunci, aceasta tema cu siguranta va fi in atentia tuturor si noi o sa avem grija sa negociem impreuna cu celelalte state membre in asa fel incat chestiunea cetatenilor Uniunii Europene in Marea Britanie sa fie rezolvata bine”, a spus Klaus Iohannis.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head