intalnire iohannis michel barnier 2Presedintele Klaus Iohannis, intalnire cu negociatorul sef al UE pentru Brexit
Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit joi la Cotroceni cu negociatorul sef al Uniunii Europene pentru Brexit Michel Barnier, discutiile vizand acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana si protejarea drepturilor cetatenilor romani din UK.

''In cadrul discutiilor, Presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca Romania are ca principala prioritate faptul ca prevederile Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana sa asigure protejarea drepturilor si intereselor cetatenilor romani aflati in Regatul Unit. Astfel, acestia ar trebui sa beneficieze de drepturile deja dobandite si ulterior Brexit-ului. Presedintele Romaniei a insistat asupra importantei negocierii cat mai curand posibil a acestor aspecte legate de drepturile cetatenilor Uniunii Europene aflati in Marea Britanie. De asemenea, seful statului a precizat ca este necesar sa se abordeze in prima faza a negocierilor si chestiunile financiare implicate de retragerea Marii Britanii din UE'', se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Presedintele a subliniat importanta prezervarii unitatii celor 27 de state membre ale Uniunii in negocierile privind Brexit-ul. Totodata, seful statului a mentionat ca tara noastra sustine continuarea unei cooperari stranse a Uniunii Europene cu Marea Britanie in domeniile de interes comun si dupa retragerea acesteia din Uniune.

''La randul sau, Michel Barnier a facut o prezentare a stadiului pregatirilor pentru inceperea negocierilor cu Regatul Unit al Marii Britanii. Au fost prezentate etapele si calendarul procesului, precum si strategia avuta in vedere pentru desfasurarea negocierilor. Negociatorul sef al Uniunii pentru Brexit a subliniat rolul important pe care Romania il va avea in acest proces, ca stat care va detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene in primul semestru din 2019, perioada in care este de asteptat sa aiba loc iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana'', se mai arata in comunicat.
Sursa:Mediafax, Foto:presidency.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head