fShare
6

ambasador p.brumellNu pot spune ce conditii vor fi dupa Brexit pentru studentii romani, a declarat ambasadorul britanic
Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca in prezent in universitatile britanice invata 6.000 - 7.000 de studenti romani.

El sustine ca nu stie care vor fi conditiile dupa iesirea tarii din Uniunea Europeana, insa a precizat ca, in prezent, situatia este neschimbata in Marea Britanie in ceea ce priveste accesul studentilor romani la sistemul de invatamant britanic.

El a adaugat ca studentii romani pot intra la universitatile din Marea Britanie in acest an dupa aceleasi criterii ca si inainte de 23 iunie, data referendumului prin care s-a decis iesirea tarii din Uniunea Europeana.

"Situatia acum este neschimbata. Deci studenti din Romania pot intra in universitati din Marea Britanie in toamna acestui an in aceleasi conditii ca inainte de 23 iunie (n.r. - data referendumului prin care s-a decis iesirea tarii din Uniunea Europeana), dar bineinteles o sa fie o negociere privind Brexit si ceea ce inseamna.

Nu stiu care o sa fie rezultatul negocierilor, nu pot sa spun intr-un mod concret care o sa fie conditiile noi pentru studentii romani care vor sa studieze in Marea Britanie dupa Brexit, dar pot sa spun ca am vorbit cu multi universitari britanici si pentru ei studentii romani sunt studenti buni, au rezultate foarte bune", a spus ambasadorul.

El a adaugat ca in prezent sunt 6.000 - 7.000 de studenti romani care studiaza in Marea Britanie cu rezultate foarte bune.

"Sunt 6.000 - 7.000 de studenti romani care studiaza acum in universitati din Marea Britanie, cu rezultate foarte bune, si intentia universitatilor din Marea Britanie este sa ramana universitati internationale. (...) Patru din top zece universitati sunt la noi, Oxford, Cambridge, University College London si Imperium College London. Nu este alta tara din UE niciunde cu patru universitati de top 10.

Sunt in astfel de pozitii pentru ca sunt universitati internationale, pentru ca atrag cei mai buni profesori si cei mai buni studenti din toate colturile lumii. Si raman la fel dupa iesirea noastra din UE, deci sunt sigur ca o solutie o sa fie gasita prin care sa ramana posibilitatea pentru cei mai buni studenti romani sa studieze la noi, pentru ca noi vrem asta", a mai spus Paul Brummell.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head