plan migranti uk brexit expressMarea Britanie ia in considerare garantarea dreptului de sedere a cetatenilor din UE, dupa Brexit
Guvernul premierului britanic intentioneaza sa ajunga la un acord unilateral care sa permita celor trei milioane de rezidenti europeni din Marea Britanie sa ramana in tara dupa Brexit, chiar inainte ca expatriatii britanici sa obtina aceeasi garantie din partea UE, informeaza Bloomberg, preluat de Mediafax.ro.

David Jones, secretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Brexit, a declarat legislatorilor londonezi ca doreste ca drepturile nationalilor din UE sa fie printre primele chestiuni rezolvate in cadrul tratativelor pentru Brexit.

”Este cu siguranta un lucru care este luat in considerare”, a declarat Jones in fata Comitetului UE al Camerei Lorzilor, in momentul in care a fost intrebat daca se poate ajunge la o declaratie unilaterala care sa garanteze drepturi rezidentilor din UE.
Soarta a trei milioane de cetateni ai UE ce locuiesc in Marea Britanie este una dintre cele mai importante chestiuni pe care le are de rezolvat Theresa May.

Aceasta a declarat ca doreste sa asigure ramanerea lor in Marea Britanie dupa iesirea statului britanic din Blocul comunitar, dar asteapta ca liderii europeni sa garanteze drepturi similare cetatenilor britanici care locuiesc in state ale UE.
Sursa:incont.ro, Foto:express.co.uk

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head